Novosti

08.
04
2020.

UVODNA RIJEČ

Svakodnevno na društvenim mrežama pratimo kako se život odvija nešto drugačije nego uobičajeno.
Kava sa prijateljima se pije putem Skype-a, kupujemo uglavnom preko online shopova a prilikom izlaska umjesto naočala stavit ćemo masku i kirurške rukavice.
Jesmo li mogli predvidjeti da će prvo proljeće novog desetljeća izgledati upravo ovako? Možemo o tome beskonačno…

Učitaj više
08.
04
2020.

Dani otvorenih vrata – ONLINE EDITION

Vaše mišljenje nam je važno. Zbog vanrednog stanja odlučili smo digitalizirati dane otvorenih vrata. Pitanja možete postaviti Upravi ili Voditeljici odjela ljudskih potencijala.

Učitaj više
08.
04
2020.

Kako ostati fit u karanteni? :)

Produženi boravak u kući dovodi do toga da nam se svakodnevica drastično mijenja, sve se manje krećemo što uzrokuje smanjenje dnevne energetske potrošnje pojedinca. Izvođenje različitih jednostavnih i lakih vježbi kod kuće i više je nego prikladno za održavanje zadovoljavajuće razine kondicije pojedinca.

Učitaj više
08.
04
2020.

Zabava kod kuće

Sada konačno imamo dovoljno vremena za pogledati predstave ili filmove, ili obići izložbe koje smo ranije propuštali, a to što smo kod kuće nije prepreka. Nevjerojatna količina takvih sadržaja sada nam je dostupna putem interneta i većina toga je besplatna.

Učitaj više
08.
04
2020.

Kako lakše podnositi izolaciju i ostanak doma?

Dugotrajna zatvorenost u kući, izostanak fizičkih kontakata i druženja, gubitak života kakav smo živjeli donedavno uz pojačanu brigu za zdravlje i sigurnost nas samih, obitelji i prijatelja, suočenost sa svakodnevnim lošim vijestima, pa uza sve to i razorni potres u Zagrebu… Normalno je da zbog svega navedenog povremeno osjećamo nesigurnost, brigu, strah, tugu, nervozu, frustraciju, imamo problema sa spavanjem…

Učitaj više
08.
04
2020.

Dostava zdrave hrane

Svaki dan iz različitih izvora slušamo koliko je važno u ovoj situaciji ostati doma. Iz kuća izlazimo samo kad je to neophodno, odnosno kad je potrebno otići do trgovine ili ljekarne. Međutim, trgovine rade do 17 sati i često se dugo čeka na ulazak, a i samim izlaskom iz kuće ponovno riskiramo širenje koronavirusa.

Učitaj više
08.
04
2020.

Savjeti nutricionista – Imunološke bombe

Imunitet pojedinca zavisi od godina, uhranjenosti tijela, spola osobe, izloženosti stresu, zdravstvenog stanja, psihičkog stanja, fizičke aktivnosti, stila života i drugih faktora.
Raznovrsna prehrana bogata osnovnim makronutrijentima (ugljikohidratima, mastima i proteinima), kao i mikronutrijentima (vitaminima i mineralima), može značajno doprinjeti jačanju imuniteta.

Učitaj više

B2 kapital