Novosti

28.
06
2019.

B2Holding nastavlja sa pozitivnim operativnim razvojem

B2Holding (B2H) nastavio je s pozitivnim operativnim rastom pa je treće tromjesečje u 2018. godini bilo još jedno rezultatski snažno tromjesečje za Grupu. Grupa je zabilježila rekordne razine operativne dobiti i cash EBITDA-e te drugih ključnih pokazatelja učinkovitosti.

Grupa je u trećem tromjesečju ostvarila rekordnu cash EBITDA-u u iznosu od 778 milijuna NOK, što je povećanje od 306 NOK u usporedbi s istim razdobljem prošle godine (+65 posto). Operativna dobit iznosila je 370 milijuna NOK (+46 posto), dok je neto dobit skočila sa 113 milijuna NOK ostvarenih u trećem tromjesečju 2017. godine na 159 milijuna NOK (+40 posto).

Nadalje, u trećem je tromjesečju B2H uložio 988 milijuna NOK u nove portfelje, s kvalitetno diversificiranom imovinom u smislu kategorija imovine i različitih regija; većina akvizicija dogodila se u sjevernoj i zapadnoj Europi. Osim toga, u prvih devet mjeseci ove godine, B2Holding kupio je portfelje za 4.746 milijuna NOK. Tvrtka je u zadnjih 12 mjeseci stekla portfelje u vrijednosti oko 6,7 milijardi NOK (+108 posto), te povećala ukupni bruto ERC na oko 20,6 milijardi NOK (+69 posto).

U rujnu je B2H potpisao sporazum kojim je izmijenjen prethodni instrument revolving kredita (RCF) uz novi datum dospijeća 31. svibnja 2022. Krajem tromjesečja, Grupa je zabilježila snažan operativni novčani tok od naplate kupljenih kreditnih portfelja te dodatnih 1,7 milijardi NOK u investicijskim kapacitetima, te je u dobroj poziciji da iskoristi tekuće tržišne prilike, uz snažne projekte u pripremi i vrlo privlačne povrate.

U trećem tromjesečju, Grupa B2Holding pribavila je licencu za financijsko poslovanje u Norveškoj te IFN licencu u Rumunjskoj, čime je Grupa došla u mogućnost kupiti loša, ali i zdrava kreditna potraživanja od raznih financijskih institucija, uključujući i banke na tim tržištima. Za više informacija posjetite službene stranice B2Holdinga.

B2 kapital