Društvena odgovornost

28.
02
2018.

B2 KAPITAL OSIGURAO SPECIJALNOJ BOLNICI GORNJA BISTRA POSEBNE KREVETE NAJNOVIJE TEHNOLOGIJE

Prepoznavši potrebe lokalne zajednice, društvo B2 Kapital je 26. veljače 2018. doniralo Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra 5 novih kreveta i 9 antidekubitalnih madraca najnovije tehnologije prilagođenih skrbi za najteže bolesnike u vrijednosti od 112.000 kuna.

Ovom vrijednom donacijom omogućit će se kvalitetnija njega pacijentima koji zbog nemogućnosti samostalnog kretanja provode cijeli dan u ležećem položaju, a zahvaljujući svojim karakteristikama omogućit će im najkvalitetniju njegu.

Kao društveno odgovorna tvrtka, B2 Kapital nastoji pomoći najugroženijim skupinama u društvu kako bi im što više olakšala teške životne okolnosti i borbe s bolešću.

Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra brine o 104 kronično bolesna pacijenta u dobi od 3 mjeseca do 46 godina iz cijele Hrvatske. O većini roditelji i članovi obitelji ne mogu brinuti kod kuće, a velik dio ih je i potpuno napušten od obitelji. Jedina je to ustanova u Hrvatskoj koja tim najtežim pacijentima pruža potrebnu liječničku skrb 24 sata dnevno.

B2 kapital