Društvena odgovornost

19.
11
2019.

Zaposlenici B2 Kapitala dobrovoljno darivali krv

I ove je godine, 5.11. organizirana akcija dobrovoljnog darivanja krvi u B2Kapitalu, kojoj se kao i proteklih godina odazvalo mnogo naših zaposlenika. Program darivanja i partnerstvo između Hrvatskog Zavoda za transfuzijsku medicinu, donatora i zajednice je za našu organizaciju temelj socijalne solidarnosti.

Kao i svake godine, više je bilo onih koji su htjeli dati krv od onih koji su prema strogim zdravstvenim pravilima mogli donirati, ali neovisno o tome, cijenimo plemenitu namjeru i zahvaljujemo svakom našem članu tima u ime svih onih kojima je krv potrebna.

Zahvaljujemo i zaposlenicima Zavoda na prilici i dugogodišnjoj suradnji te pozivamo i ostale tvrtke i građane da posjete http://hztm.hr/hr/content/22/zalihe-krvi/831/zalihe-krvi  kako bi se informirali o trenutnom stanju zaliha krvi u Hrvatskoj. Trenutno je dovoljno zaliha za sve krvne grupe, ali ipak s nešto manjim brojem doza za grupe 0, B- i AB-.

Iako su potrebe za krvi u Hrvatskoj stalne, broj prikupljanih doza nije nažalost u stalnom porastu. Prema podacima Zavoda, u 2018.g. prikupljeno je 190.447 doza pune krvi odnosno 4.255 doza manje nego 2017. Pad u broju prikupljenih doza Zavod bilježi u Zadru, Varaždinu i Zagrebu pa posebno pozivamo tvrtke i građane iz tih gradova na mogućnosti dobrovoljnog darivanja krvi, posebno u predblagdansko vrijeme kada očekujemo i veći val turističkih posjeta Hrvatskoj.