Novosti

06.
03
2020.

Međunarodni dan žena: Kolegicama 126 ruža s porukom „nikada ne odustajte“

Ožujak je kao kalendarski mjesec koji obilježava ravnopravnost žena i rodnu jednakost svugdje u svijetu posebno važan svim zaposlenicima u B2 Kapitalu jer je jednakost u prilikama za razvoj karijera kod žena i muškaraca jedna od najvećih vrijednosti koje njeguje upravo ova kompanija.

U spomen na sve dosadašnje napore žena kroz povijest, zaposlenicama su uoči Međunarodnog dana žena uručene crvene ruže uz poruku da nikada ne odustanu od sebe i od onog što žele postići u životu.

Tom simbolikom B2 Kapital želi im i zahvaliti na njihovom svakodnevnom doprinosu stvaranja ravnopravne timske kulture i što uz zajednički rad s kolegama daju sve od sebe.

Iako nam je važno obilježiti ovaj datum, mi Međunarodni dan žena zapravo „slavimo“ na poslu svaki dan.  Više od 65% svih naših zaposlenika su žene među kojima su i one koje upravljaju s 80% naših odjela, pri čemu je 7 žena na važnim teamleaderskim pozicijama, a trenutno prevladavamo i u najvišem menadžmentu. To je statistika s kojom se ne mogu pohvaliti sve kompanije, pogotovo ne u Hrvatskoj i posebno ne u financijskom sektoru diljem svijeta. Vjerujem da su za to zaslužni uvjeti koji se za profesionalni razvoj u B2 Kapitalu pružaju svima, bez obzira na spol i koji ne ograničavaju ženu u postizanju osobnog zadovoljstva u poslu.  Iako nas je trenutno u kompaniji više, i to na svim razinama, zapravo ostvarujemo najveće rezultate upravo u timskom radu s kolegama. Samo zajedničkim radom i rastom možemo ostvariti najbolja rješenja za naše klijente“, istaknula je u povodu Međunarodnog dana žena predsjednica Uprave B2 Kapitala, Tanja Miljanić Presečki.

Kao dio međunarodne grupe B2Holding ASA, B2 Kapital je od svog početka rada u Hrvatskoj  posvećena radu kroz ravnopravnost, bez obzira na spol, rasu, religiju ili političko mišljenje. Cijela Grupa teži rodnoj ravnoteži jer je ona temelj za razvoj cijele financijske industrije. Prostora za bolje rezultate na globalnoj razini svakako ima, posebno uzimajući u obzir ukupan utjecaj financijske industrije na financijsko „zdravlje“ svakog pojedinca, obitelji ili kompanije diljem svijeta.

Međunarodni dan žena posebno je važan datum zbog kojeg je potrebno osvijestiti da put do ravnopravnosti u uvjetima rada za žene nije bio nimalo lak, kao i da još ima prostora za puno bolje rezultate, bez obzira na veličinu tvrtke i u kojem dijelu svijeta ona posluje.

No, ne treba zaboraviti da današnji poslovni ritam, uz mnogo izazova mora ostaviti vremena i za balans između poslovnog i privatnog života, smatra gđa Miljanić Presečki i naglašava kako je zato jednakost u prilikama i zadacima na oba polja iznimno važna.

Zato vjeruje da će i druge kompanije u Hrvatskoj i u regiji slijediti primjer B2 Kapitala te ističe da se ne treba bojati ženskog liderstva, već učiti o zajedništvu i suradnji te graditi uspjeh koje će koristiti svima.

B2 kapital