Novosti

28.
06
2019.

Norveški model naplate i upravljanja potraživanjima na BiH tržištu

Proteklog mjeseca, u prelijepom ambijentu sarajevske Vijećnice, a u prisustvu brojnih gostiju iz finansijskog i bankarskog sektora kao i pripadnika sedme sile, predstavljen je rad kompanije B2 Kapital, koja je svoj ured u Sarajevu otvorila u studenom i već ostvarila prve rezultate u naplati i upravljanju potraživanjima.

Proteklog mjeseca, u prelijepom ambijentu sarajevske Vijećnice, a u prisustvu brojnih gostiju iz finansijskog i bankarskog sektora kao i pripadnika sedme sile, predstavljen je rad kompanije B2 Kapital, koja je svoj ured u Sarajevu otvorila u novembru i već ostvarila prve rezultate u naplati i upravljanju potraživanjima.

Goste u sarajevskoj Vijećnici najprije je pozdravila direktorica B2 Kapitala u BiH. Nakon što se zahvalila brojnim gostima, kazala je kako se raduje budućim poslovnim saradnjama i detaljnije objasnila rad i cilj kompanije kojom upravlja. – B2 Kapital tržištu BiH donosi profesionalna i efikasna rješenja kada je u pitanju poboljšanje likvidnosti. Poznato je da je upravo likvidnost jedan od najznačajnijih problema finansijskog poslovanja u BiH, a B2 Kapital bankarskom sektoru i drugim zainteresiranim klijentima nudi široku paletu usluga za rješenje tog problema – istakla je.

Ilija Plavčić, direktor CE Regije B2Holding ASA izrazio je posebno zadovoljstvo činjenicom da je kompanija započela s pružanjem svojih usluga i u Bosni i Hercegovini, čime je zaokruženo poslovanje u cijelom Regionu. – U CE Regiji uspješno poslujemo već niz godina, stekli smo povjerenje klijenata i postali pouzdan partner bankarskom sektoru. Naša osnovna djelatnost je otkupljivanje problematičnih dugovanja kod banaka, da bi na dobrovoljno, u dogovoru s dužnicima došli do najboljih rješenja – kazao je Plavčić, ističući da se kompanija vodi principom „consumer friendly“ i nastoji iznaći najbolji model naplate potraživanja.

Poseban gost te večeri bio je direktor B2Holding ASA Olav Dalen Zahl, koji je naglasio da vjeruje kako norveški model pružanja cjelovitih finansijskih usluga u naplati i upravljanju potraživanjima može dati dobre rezultate i u BiH. Ovaj model je razvijen tokom bankarske krize u nordijskim zemljama devedesetih godina prošlog stoljeća i dao je odlične rezultate.

Kontinuirani trend rasta

B2Holding ASA, osnovan je u novembru 2011. godine i do danas Grupa bilježi kontinuirani trend rasta. Grupa danas posluje u 23 zemlje, a ima otvorene urede i u Austriji, Luksemburgu i Holandiji. B2Holding ASA usklađuje svoje strateške aktivnosti s prirodom duga i individualnom analizom sposobnost dužnika. B2Holding ASA nudi široku paletu finansijskih usluga. Bez obzira na odabrani metod, najvažniji principi u radu su poštivanje etičkih i moralnih standarda, zaštita ugleda, partnera i dobavljača i poštivanje prava dužnika.

B2 kapital