Regionalne

28.
06
2019.

Norveški model naplate i upravljanja potraživanjima na BiH tržištu

Proteklog mjeseca, u prelijepom ambijentu sarajevske Vijećnice, a u prisustvu brojnih gostiju iz finansijskog i bankarskog sektora kao i pripadnika sedme sile, predstavljen je rad kompanije B2 Kapital, koja je svoj ured u Sarajevu otvorila u studenom i već ostvarila prve rezultate u naplati i upravljanju potraživanjima.

Proteklog mjeseca, u prelijepom ambijentu sarajevske Vijećnice, a u prisustvu brojnih gostiju iz finansijskog i bankarskog sektora kao i pripadnika sedme sile, predstavljen je rad kompanije B2 Kapital, koja je svoj ured u Sarajevu otvorila u novembru i već ostvarila prve rezultate u naplati i upravljanju potraživanjima.

Goste u sarajevskoj Vijećnici najprije je pozdravila direktorica B2 Kapitala u BiH. Nakon što se zahvalila brojnim gostima, kazala je kako se raduje budućim poslovnim saradnjama i detaljnije objasnila rad i cilj kompanije kojom upravlja. – B2 Kapital tržištu BiH donosi profesionalna i efikasna rješenja kada je u pitanju poboljšanje likvidnosti. Poznato je da je upravo likvidnost jedan od najznačajnijih problema finansijskog poslovanja u BiH, a B2 Kapital bankarskom sektoru i drugim zainteresiranim klijentima nudi široku paletu usluga za rješenje tog problema – istakla je.

Ilija Plavčić, direktor CE Regije B2Holding ASA izrazio je posebno zadovoljstvo činjenicom da je kompanija započela s pružanjem svojih usluga i u Bosni i Hercegovini, čime je zaokruženo poslovanje u cijelom Regionu. – U CE Regiji uspješno poslujemo već niz godina, stekli smo povjerenje klijenata i postali pouzdan partner bankarskom sektoru. Naša osnovna djelatnost je otkupljivanje problematičnih dugovanja kod banaka, da bi na dobrovoljno, u dogovoru s dužnicima došli do najboljih rješenja – kazao je Plavčić, ističući da se kompanija vodi principom „consumer friendly“ i nastoji iznaći najbolji model naplate potraživanja.

Poseban gost te večeri bio je direktor B2Holding ASA Olav Dalen Zahl, koji je naglasio da vjeruje kako norveški model pružanja cjelovitih finansijskih usluga u naplati i upravljanju potraživanjima može dati dobre rezultate i u BiH. Ovaj model je razvijen tokom bankarske krize u nordijskim zemljama devedesetih godina prošlog stoljeća i dao je odlične rezultate.

Kontinuirani trend rasta

B2Holding ASA, osnovan je u novembru 2011. godine i do danas Grupa bilježi kontinuirani trend rasta. Grupa danas posluje u 23 zemlje, a ima otvorene urede i u Austriji, Luksemburgu i Holandiji. B2Holding ASA usklađuje svoje strateške aktivnosti s prirodom duga i individualnom analizom sposobnost dužnika. B2Holding ASA nudi široku paletu finansijskih usluga. Bez obzira na odabrani metod, najvažniji principi u radu su poštivanje etičkih i moralnih standarda, zaštita ugleda, partnera i dobavljača i poštivanje prava dužnika.

© Copyright 2019 B2 Kapital d.o.o. All rights reserved.
Politika korištenja kolačića
B2 Kapital d.o.o. koristi kolačiće (cookie) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica slažete se sa politikom korištenja kolačića
Prihvaćam