Novosti

28.
06
2019.

B2Holding & DDM Group

B2Holding Grupa kupuje od poduzeća u Hrvatskoj portfelj loših korporativnih kredita u zajedničkom pothvatu s Grupom DDM

Grupa B2Holding u zajedničkom pothvatu s DDM Grupom gdje svaka strana posjeduje 50%, ima potpisan ugovor s HETA Asset Resolution za kupovinu portfelja loših korporativnih kredita u Hrvatskoj koji se sastoji od osiguranih kredita danih poduzećima. Portfelj ima nominalnu vrijednost od približno 800 milijuna eura. Kupovina je podložna regulatornom odobrenju i očekuje se da će biti zatvorena u prvom ili početkom drugog kvartala 2019. godine.

Portfelj će se servisirati unutar strukture zajedničkog ulaganja, uz pomoć B2 Kapital Hrvatska. Kupovina će se financirati iz raspoloživih likvidnosti i prava vučenja u okviru banke.

“Struktura zajedničkog ulaganja važna je prekretnica u razvoju hrvatske podružnice B2 Kapital i potvrđuje interes B2Holdinga za kupovinu portfelja na hrvatskom tržištu. Struktura zajedničkog ulaganja pozicionira B2Holding za daljnji rast i razvoj u srednjoeuropskoj regiji istovremeno proširujući našu bazu imovine i povećavajući prihode od poslovanja s trećim stranama “, kaže Olav Dalen Zahl, izvršni direktor B2Holding ASA.

Regionalni direktor za regiju Srednje Europe, Ilija Plavčić zahvalio je svim uključenim stranama, posebno B2Holding Grupi, timu iz Luksemburga, timu regionalne akvizicije te timu DDM Grupe za dobru suradnju i istaknuo kako je ovaj sporazum vrlo važan korak za B2 Kapital Hrvatska , Regiju Srednje Europe i B2Holding Group.

Za više vijesti o B2Holding Grupi, molimo posjetite službenu web stranicu www.b2holding.no

B2 kapital