Ciljevi za CE regiju u 2019

Daljnji rast i snažna suradnja unutar B2Holding Grupe glavni ciljevi za CE regiju u 2019

 

Priča o osnivanju B2 Holding regije Centralne Europe (B2H CE regija), najveće u sklopu B2Holding Grupe po visini ostvarenog prihoda unutar Grupe, započela je prije šest godina kao tzv. Greenfield operacija. Danas se spomenuta regija sastoji od sedam zemalja - Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Češke, Mađarske, Srbije, Slovenije i Crne Gore. S vremenom se spomenuta regija razvila u učinkovitu i profitabilnu, trenutno jednu od najprofitabilnijih poslovnih jedinica u obitelji B2Holdinga, ali i u području tzv. NPL – non perfoming loans (upravljanja nenaplaćenim plasmanima).

Ilija Plavčić, regionalni direktor B2H Srednje Europe , ističe da tvrtka ima dodatne kapacitete za daljnji rast i razvoj novih ideja, iako već zauzima vodeću poziciju na regionalnom tržištu.

“S obzirom na činjenicu da smo prije samo nekoliko godina bili startup, naš rast je nešto na što smo izuzetno ponosni - ukupno 26% prihoda cijele Grupe dolazi iz regije Centralne Europe. Veliki projekt koji smo pokrenuli prošle godine, a na koji smo jako ponosni je nova online platforma pod nazivom B2 Assets. To je platforma namijenjena za upravljanje imovinom s velikim brojem potraživanja i kolaterala iz šest europskih zemalja, ulagačima u NPL, pojedinačnoj kupovini te investitorima u nekretnine, “rekao je Plavčić.

Suradnja i komunikacija na razini Grupe

Prošle godine, CE regija pokrenula je nekoliko projekata na razini Grupe koji su poticali bolju suradnju, komunikaciju i razmjenu znanja između regija.

“Mi se čvrsto oslanjamo na Best practice programe jer smatramo da je vrlo važno pružiti priliku našim ljudima da razmjenjuju znanje s kolegama iz drugih zemalja i regije unutar Grupe, te želimo zadržati ljude u poduzeću kao ključan faktor našeg uspjeha. Kada je riječ o ulaganju u naše ljude, između ostalog u 2018. godini proveden je program Future Potential programme (FUPO), koji omogućuje lokalnim menadžerima iz cijele CE regije da nominiraju svoje zaposlenike za sudjelovanje u jednogodišnjem programu razvoja. Nakon završetka ovog programa, naši zaposlenici imaju priliku raditi u bilo kojoj od zemalja u regiji i profesionalno se razvijati kao menadžeri ili voditelji timova. Također osnovali smo B2 Akademiju, obrazovni program u trajanju od jedne godine, namijenjen naprednim i uspješnim polaznicima FUPO programa. S naše točke gledišta ovo je pravi smjer koji će nam jamčiti daljnji rast i razvoj talentiranih budućih menadžera“, dodao je Ilija Plavčić.

Usmjerenost prema budućnosti

“Očekuje se da će regulatorno okruženje u zemljama B2H CE regije biti usklađeno s okvirom Europske unije. Do sada smo zadovoljni značajnim napretkom postignutim u ovom području u zemljama koje trenutno nemaju propisane regulative i zemljama koje nisu dio EU. Drugi važan cilj koji želimo postići u narednom razdoblju jest daljnja digitalizacija. Kako bismo to postigli, nastavit ćemo razvijati i upravljati regionalnim središtem u Zagrebu u Hrvatskoj, za funkcije koje opslužuju cijelu CE regiju. Na kraju, usmjerit ćemo se na tri glavna cilja za B2Holding CE regiju ove godine, a to su održavanje rasta u zemljama u kojima poslujemo, snažan doprinos razvoju projekata Grupe i operativna izvrsnost“, zaključio je Plavčić.
Kontaktirajte nas

ADRESA:
B2 Kapital d.o.o.
Radnicka cesta 41
10000 Zagreb, Hrvatska
E-MAIL ADRESA:
centar@b2kapital.hr
Kontakt službenika za zaštitu osobnih podataka:
zastita-osobnih-podataka@b2kapital.hr
Kontakt za novinarske upite:
press@b2kapital.hr
OIB:
57509775367
MB:
40066740
URED:
TEL: +385 (0) 1 5605 540
FAX: +385 (0) 1 5605 541
PRAVNI SUBJEKTI:
TEL: +385 (0) 1 4952 127
TEL: +385 (0) 1 800 11 70
NEKRETNINE:
TEL: +385 (0) 1 265 7640
TEL: +385 (0) 99 333 0128
© Copyright 2015 B2Holding Sva prava pridržana
Odricanje od odgovornosti: Sve informacije na našim web stranicama su predviđene samo u svrhu općeg informiranja. Mi ćemo se pobrinuti da se osigura točnost informacija, međutim, ne preuzimamo odgovornost za bilo kakav gubitak ili štetu koja može nastati iz oslanjanja na informacije koje se nalaze na web stranici. Ne preuzimamo odgovornost za sadržaj drugih web stranica kojima se može pristupiti preko naše web stranice. Ovaj site koristi kolačiće.
Dizajnirano i razvijeno od strane B2Kapital d.o.o.
 

Radi boljeg korisničkog iskustva, B2 Kapital koristi kolačiće (eng. "cookies").
Saznajte više o Politici zaštite osobnih podataka ovdje.
Saznajte više o Politici korištenja "cookie-a" ovdje.
Klikom na "X" prihvaćate korištenje kolačića.