Novosti

B2 Real Estate d.o.o. na internacionalnoj REXO konferenciji u Zagrebu

 

Tvrtka B2 Real Estate Ltd, sa sjedištem u Zagrebu, po prvi će puta sudjelovati na međunarodnom sajmu REXPO 2018. koji će se održati 27. i 28. studenoga ove godine.

Rexpo je međunarodni sajam ulagačkih projekata koji na 2.500 četvornih metara izložbenog i konferencijskog prostora okuplja domaće i strane ulagače te predstavlja najbolje ulagačke projekte u regiji. Već šest godina zaredom održava se u Hypo Event Centru na križanju Slavonske avenije i Ulice Josipa Marohnića.

Želite li saznati više o sudjelovanju tvrtke B2 Real Estate Ltd na sajmu, posjetite tvrtkinu službenu LinkedIn stranicu https://www.linkedin.com/company/b2kapital-ce/ ili pošaljite upit na e-adresu info@b2realestate.hr.

 

_________________________________________________________________________

 

B2 KAPITAL ZAGREB PROSLAVIO NORVEŠKI NACIONALNI PRAZNIK

 

Kao članica norveškog B2Holding ASA-a, tvrtka B2 Kapital svake godine obilježava norveški nacionalni praznik Dan ustavnosti kako bi svojim zaposlenicima približila bogatu kulturnu, povijesnu i biološku raznolikost ove skandinavske zemlje čije dobre prakse prenosi na svoje poslovanje. U odličnoj atmosferi koju su upotpunili i predstavnici Norveškog veleposlanstva i ove je godine, u petak 18. svibnja, 150 zaposlenika B2 Kapitala proslavilo Norveški dan uz tradicionalne slastice i prigodan kviz o Norveškoj. Osmislio ga je i vodio poznati voditelj Joško Lokas, a pet najboljih poznavatelja Norveške među zaposlenicima B2 Kapitala nagrađeno je večerom u jednom zagrebačkom restoranu.

Norvežani svoj dan tradicionalno obilježavaju 17. svibnja kad je usvojen njihov Ustav. Tijekom dana povorke marširaju kroz ulice gradova noseći norveške zastave i narodnu nošnju bunad, uz pratnju glasne glazbe i podršku mnoštva promatrača, a Dan je osobito posvećen djeci. Kao i kod nas, niti jedno slavlje ne može proći bez ukusne hrane i pića, pa se uživa u tradicionalnoj kaši od kiselog vrhnja, kobasicama, suhomesnatim proizvodima i mesu s roštilja, te sladoledu i domaćim slasticama.

 

 

_________________________________________________________________________

B2 KAPITAL U BIH

 

NORVEŠKI MODEL NAPLATE I UPRAVLJANJA POTRAŽIVANJIMA NA BiH TRŽIŠTU

 

Proteklog mjeseca, u prelijepom ambijentu sarajevske Vijećnice, a u prisustvu brojnih gostiju iz finansijskog i bankarskog sektora kao i pripadnika sedme sile, predstavljen je rad kompanije B2 Kapital, koja je svoj ured u Sarajevu otvorila u novembru i već ostvarila prve rezultate u naplati i upravljanju potraživanjima.

Goste u sarajevskoj Vijećnici najprije je pozdravila Lamija Selimović, direktorica B2 Kapital d.o.o. u BiH. Nakon što se zahvalila brojnim gostima, kazala je kako se raduje budućim poslovnim saradnjama i detaljnije objasnila rad i cilj kompanije kojom upravlja. - B2 Kapital tržištu BiH donosi profesionalna i efikasna rješenja kada je u pitanju poboljšanje likvidnosti. Poznato je da je upravo likvidnost jedan od najznačajnijih problema finansijskog poslovanja u BiH, a B2 Kapital bankarskom sektoru i drugim zainteresiranim klijentima nudi široku paletu usluga za rješenje tog problema - istakla je Lamija Selimović.

Ilija Plavčić, direktor CE Regije B2Holding ASA izrazio je posebno zadovoljstvo činjenicom da je kompanija započela s pružanjem svojih usluga i u Bosni i Hercegovini, čime je zaokruženo poslovanje u cijelom Regionu. - U CE Regiji uspješno poslujemo već niz godina, stekli smo povjerenje klijenata i postali pouzdan partner bankarskom sektoru. Naša osnovna djelatnost je otkupljivanje problematičnih dugovanja kod banaka, da bi na dobrovoljno, u dogovoru s dužnicima došli do najboljih rješenja - kazao je Plavčić, ističući da se kompanija vodi principom „consumer friendly“ i nastoji iznaći najbolji model naplate potraživanja.

Poseban gost te večeri bio je direktor B2Holding ASA Olav Dalen Zahl, koji je naglasio da vjeruje kako norveški model pružanja cjelovitih finansijskih usluga u naplati i upravljanju potraživanjima može dati dobre rezultate i u BiH. Ovaj model je razvijen tokom bankarske krize u nordijskim zemljama devedesetih godina prošlog stoljeća i dao je odlične rezultate.

 

KONTINUIRANI TREND RASTA

 

B2Holding ASA, osnovan je u novembru 2011. godine i do danas Grupa bilježi kontinuirani trend rasta. Grupa danas posluje u 22 zemlje u Evropi, a ima otvorene urede i u Austriji, Luksemburgu i Holandiji. B2Holding ASA usklađuje svoje strateške aktivnosti s prirodom duga i individualnom analizom sposobnost dužnika. B2Holding ASA nudi široku paletu finansijskih usluga. Bez obzira na odabrani metod, najvažniji principi u radu su poštivanje etičkih i moralnih standarda, zaštita ugleda, partnera i dobavljača i poštivanje prava dužnika.

 

 

 

 

 

_________________________________________________________________________

OBAVIJEST O KONVERZIJI KREDITA S VALUTNOM KLAUZULOM U CHF


Sukladno odredbama Zakona o izmjeni i dopunama Zakona o potrošačkom kreditiranju i Zakona o izmjeni i dopunama Zakona o kreditnim institucijama (NN 102/2015) na snazi od 30. 9.2015., B2 KAPITAL d.o.o. kao vjerovnik na kojeg su prenesene tražbine više hrvatskih banaka iz ugovora o kreditu u kunama uz valutnu klauzulu u CHF u obvezi je dostaviti dužnicima (korisnicima kredita) i ostalim sudionicima u kreditu izračun konverzije kredita uz valutnu klauzulu u CHF u kredit uz valutnu klauzulu u EUR.

Navedeno se odnosi na sve kredite ugovorene uz valutnu klauzulu u CHF čiji su korisnici građani i fizičke osobe koje obavljanju djelatnost slobodnih zanimanja, obrtnici, trgovci pojedinci i nositelji OPG-ova.

Izračuni konverzije bit će poslani preporučenom poštom s povratnicom korisnicima kredita i ostalim sudionicima u kreditu (sudužnici, jamci).


 

B2 KAPITAL će svim sudionicima u kreditu poslati sljedeću dokumentaciju:

  • Izračun konverzije na dan 30.9.2015. s pregledom stanja svih pojedinačnih vrsta tražbina
  • Dopis s osnovnim informacijama o postupku konverzije
  • Nacrt sporazuma o uređenju međusobnih odnosa
  • Obrazac Izjave dužnika (korisnika kredita) o prihvatu izračuna konverzije

 

Na našim web stranicama dostupan je kalkulator izračuna konverzije CHF kredita, dok su povijesni pregledi općih uvjeta poslovanja, kretanja kamatnih stopa i dnevnih tečajeva dostupni na web stranicama banaka s kojima ste sklopili izvorni ugovor o kreditu.

Kalkulatoru izračuna konverzije možete pristupiti putem korisničkog imena i jedinstvenog PIN broja koji Vam je dostavljen u dopisu s osnovnim informacijama o postupku konverzije.

Za sve upite slobodno nam se javite na mail: konverzija@b2kapital.hr ili telefon 01/800 11 70.


Odgovori na često postavljana pitanja:

Na koji način će se dostavljati izračun konverzije i ostala dokumentacija?

Zakonom o izmjeni i dopunama Zakona o potrošačkom kreditiranju propisana je obveza Vjerovnika na dostavu izračuna konverzije koji se zajedno s ostalom propisanom dokumentacijom dostavlja isključivo preporučenom pošiljkom uz povratnicu. U slučaju ako se prilikom dostave putem djelatnika Hrvatske pošte ne zateknete na adresi, pošiljku možete preuzeti u poštanskom uredu u roku naznačenom u obavijesti Hrvatske pošte koja će Vam biti ostavljena u poštanskom sandučiću.

Hoće li B2 KAPITAL osim dužniku (korisniku kredita), izračun konverzije i drugu dokumentaciju dostaviti i ostalim sudionicima u kreditu (solidarni sudužnik/solidarni jamac/založni dužnici)?

Da, sukladno zakonskim odredbama svim sudionicima u kreditu bit će poslan dopis s izračunom konverzije i ostalom dokumentacijom na isti način kao i dužniku (korisniku kredita).

U kojem roku se moram odlučiti za prihvaćanje konverzije?

Rok za obavještavanje B2 KAPITALA o prihvatu konverzije je 30 dana od datuma primitka izračuna konverzije.

Koji je postupak u slučaju ako prihvatim konverziju?

U slučaju donošenja odluke o prihvaćanja izračuna konverzije svi sudionici izvornog Ugovora o kreditu u CHF obvezni su sklopiti Sporazum te ovjeriti svoje potpise/solemnizirati Sporazum kod javnog bilježnika (sudužnik, jamac, založni dužnici...), kao i potpisati drugu dokumentaciju potrebnu za provedbu postupka konverzije (npr. sporazum o manje plaćenom iznosu ili sporazum o načinu raspolaganja preplatom i sl). Troškove javnog bilježnika snosi B2 KAPITAL.

Jesu li i ostali sudionici kredita u obvezi potpisati sporazum o uređenju međusobnih odnosa a vezano uz konverziju?

U slučaju donošenja odluke o prihvaćanja izračuna konverzije svi sudionici izvornog Ugovora o kreditu u CHF obvezni su sklopiti Sporazum te ovjeriti svoje potpise/solemnizirati Sporazum kod javnog bilježnika (sudužnik, jamac, založni dužnici...), kao i potpisati drugu dokumentaciju potrebnu za provedbu postupka konverzije (npr. sporazum o manje plaćenom iznosu ili sporazum o načinu raspolaganja preplatom i sl). Troškove javnog bilježnika snosi B2 KAPITAL.

Može li se provesti konverzija ako netko od sudionika ne želi potpisati sporazum ili je odsutan?

Ako netko od sudionika ne želi potpisati Sporazum koji je Zakon propisao kao preduvjet za provedbu konverzije (npr. sporazum o manje uplaćenom iznosu) ne može se izvršiti konverzija.

Ako netko od sudionika ne može osobno pristupiti (npr. odsutnost, bolest ili neki drugi razlozi spriječenosti itd.) dodatak može potpisati opunomoćena osoba na temelju specijalne punomoći koja će biti ovjerena od strane javnog bilježnika u RH ili nadležnog tijela druge zemlje ako se sudionik nalazi izvan RH.
Kontaktirajte nas

ADRESA:
B2 Kapital d.o.o.
Radnicka cesta 41
10000 Zagreb, Hrvatska
E-MAIL ADRESA:
centar@b2kapital.hr
Kontakt službenika za zaštitu osobnih podataka:
zastita-osobnih-podataka@b2kapital.hr
Kontakt za novinarske upite:
press@b2kapital.hr
OIB:
57509775367
MB:
40066740
URED:
TEL: +385 (0) 1 5605 540
FAX: +385 (0) 1 5605 541
PRAVNI SUBJEKTI:
TEL: +385 (0) 1 4952 127
TEL: +385 (0) 1 800 11 70
NEKRETNINE:
TEL: +385 (0) 1 265 7640
TEL: +385 (0) 99 333 0128
© Copyright 2015 B2Holding Sva prava pridržana
Odricanje od odgovornosti: Sve informacije na našim web stranicama su predviđene samo u svrhu općeg informiranja. Mi ćemo se pobrinuti da se osigura točnost informacija, međutim, ne preuzimamo odgovornost za bilo kakav gubitak ili štetu koja može nastati iz oslanjanja na informacije koje se nalaze na web stranici. Ne preuzimamo odgovornost za sadržaj drugih web stranica kojima se može pristupiti preko naše web stranice. Ovaj site koristi kolačiće.
Dizajnirano i razvijeno od strane B2Kapital d.o.o.
 

Radi boljeg korisničkog iskustva, B2 Kapital koristi kolačiće (eng. "cookies").
Saznajte više o Politici zaštite osobnih podataka ovdje.
Saznajte više o Politici korištenja "cookie-a" ovdje.
Klikom na "X" prihvaćate korištenje kolačića.