B2 Kapital u BIH

NORVEŠKI MODEL NAPLATE I UPRAVLJANJA POTRAŽIVANJIMA NA BiH TRŽIŠTU

 

Proteklog mjeseca, u prelijepom ambijentu sarajevske Vijećnice, a u prisustvu brojnih gostiju iz finansijskog i bankarskog sektora kao i pripadnika sedme sile, predstavljen je rad kompanije B2 Kapital, koja je svoj ured u Sarajevu otvorila u novembru i već ostvarila prve rezultate u naplati i upravljanju potraživanjima.

Goste u sarajevskoj Vijećnici najprije je pozdravila Lamija Selimović, direktorica B2 Kapital d.o.o. u BiH. Nakon što se zahvalila brojnim gostima, kazala je kako se raduje budućim poslovnim saradnjama i detaljnije objasnila rad i cilj kompanije kojom upravlja. - B2 Kapital tržištu BiH donosi profesionalna i efikasna rješenja kada je u pitanju poboljšanje likvidnosti. Poznato je da je upravo likvidnost jedan od najznačajnijih problema finansijskog poslovanja u BiH, a B2 Kapital bankarskom sektoru i drugim zainteresiranim klijentima nudi široku paletu usluga za rješenje tog problema - istakla je Lamija Selimović.

Ilija Plavčić, direktor CE Regije B2Holding ASA izrazio je posebno zadovoljstvo činjenicom da je kompanija započela s pružanjem svojih usluga i u Bosni i Hercegovini, čime je zaokruženo poslovanje u cijelom Regionu. - U CE Regiji uspješno poslujemo već niz godina, stekli smo povjerenje klijenata i postali pouzdan partner bankarskom sektoru. Naša osnovna djelatnost je otkupljivanje problematičnih dugovanja kod banaka, da bi na dobrovoljno, u dogovoru s dužnicima došli do najboljih rješenja - kazao je Plavčić, ističući da se kompanija vodi principom „consumer friendly“ i nastoji iznaći najbolji model naplate potraživanja.

Poseban gost te večeri bio je direktor B2Holding ASA Olav Dalen Zahl, koji je naglasio da vjeruje kako norveški model pružanja cjelovitih finansijskih usluga u naplati i upravljanju potraživanjima može dati dobre rezultate i u BiH. Ovaj model je razvijen tokom bankarske krize u nordijskim zemljama devedesetih godina prošlog stoljeća i dao je odlične rezultate.

 

KONTINUIRANI TREND RASTA

 

B2Holding ASA, osnovan je u novembru 2011. godine i do danas Grupa bilježi kontinuirani trend rasta. Grupa danas posluje u 22 zemlje u Evropi, a ima otvorene urede i u Austriji, Luksemburgu i Holandiji. B2Holding ASA usklađuje svoje strateške aktivnosti s prirodom duga i individualnom analizom sposobnost dužnika. B2Holding ASA nudi široku paletu finansijskih usluga. Bez obzira na odabrani metod, najvažniji principi u radu su poštivanje etičkih i moralnih standarda, zaštita ugleda, partnera i dobavljača i poštivanje prava dužnika.

 

 

 

 
Kontaktirajte nas

ADRESA:
B2 Kapital d.o.o.
Radnicka cesta 41
10000 Zagreb, Hrvatska
E-MAIL ADRESA:
centar@b2kapital.hr
Kontakt službenika za zaštitu osobnih podataka:
zastita-osobnih-podataka@b2kapital.hr
Kontakt za novinarske upite:
press@b2kapital.hr
OIB:
57509775367
MB:
40066740
URED:
TEL: +385 (0) 1 5605 540
FAX: +385 (0) 1 5605 541
PRAVNI SUBJEKTI:
TEL: +385 (0) 1 4952 127
TEL: +385 (0) 1 800 11 70
NEKRETNINE:
TEL: +385 (0) 1 265 7640
TEL: +385 (0) 99 333 0128
© Copyright 2015 B2Holding Sva prava pridržana
Odricanje od odgovornosti: Sve informacije na našim web stranicama su predviđene samo u svrhu općeg informiranja. Mi ćemo se pobrinuti da se osigura točnost informacija, međutim, ne preuzimamo odgovornost za bilo kakav gubitak ili štetu koja može nastati iz oslanjanja na informacije koje se nalaze na web stranici. Ne preuzimamo odgovornost za sadržaj drugih web stranica kojima se može pristupiti preko naše web stranice. Ovaj site koristi kolačiće.
Dizajnirano i razvijeno od strane B2Kapital d.o.o.
 

Radi boljeg korisničkog iskustva, B2 Kapital koristi kolačiće (eng. "cookies").
Saznajte više o Politici zaštite osobnih podataka ovdje.
Saznajte više o Politici korištenja "cookie-a" ovdje.
Klikom na "X" prihvaćate korištenje kolačića.